SE0RANG LEIAKI KEIIHATAN LEM4S DI SUNGAI , ANAK GAJAH SEGERA MEIURU MASUK KE SUNGAI UNTUK SELAM4TKAN LEIAKI TERSEBUT

Seek0r anak gajah telah melihat se0rang lelaki yang kelihatan lem4s di sungai, tanpa berfikir panjang, anak gajah itu kemudiannya terus meluru kearah lelaki tersebut dan mahu menyel4matkannya dengan sedaya upaya

Kham Lha, seek0r anak gajah yang paling muda di Taman Alam Semula Jadi Gajah di utara ThaiIand, ternyata mempunyai hubungan istimewa dengan sal4h se0rang staf di situ, Darrick.

 

Buktinya, apabila Darrick membuat simulasi lem4s di dalam sungai, Kham Lha dilihat terus bergeg4s masuk ke dalam sungai untuk menyel4matkan Darrick.

Menerusi v1deo yang berdurasi hampir seminit itu, Darrick yang berada di tengah-tengah sungai berpura-pura lem4s ketika Kham Lha dan beberapa ekor gajah lain berada berdekatan di tebing.

 

Kham Lha kemudian dilihat dengan pantas berlari ke dalam air dan menuju ke arah Darrick hingga ke arah tebing sungai.Sesampainya di tebing, Darrick mengucapkan terima kasih kepada Kham Lha.

Kham Lha merupakan sal4h seekor dari 19 ekor gajah yang disel4matkan oleh santuari itu dari industri pelanc0ngan. Di usia 4 tahun, Kham Lha dip4ksa menjalani latihan meny3ksakan ditangan penawannya sebelum ini.


Tapi kehidupan Kham Lha sekarang sangat tentang dan gembira di samping gajah-gajah lain bersama Darrick. Tengoklah v1deo anak gajah ini sel4matkan lelaki lem4s (Darrick) yang sungguh mengharukan.

Sumber:Arenagempak