Rindu Seekor Kucing Yang Tiada Penghujungnya…” – Sayang Sangat Pada Tuannya…

Kehilangan merupakan kesedihan nyata yang dialami oleh sesiapa sahaja tidak kira manusia ataupun binatang. Jika kehilangan atau kem4tian, ianya akan mengambil masa yang lama untuk pulih daripada kesedihan tersebut.

Kadang2 bila kehilangan terjadi, individu yang paling rapat akan mengambil masa yang lama untuk menerima kehilangan tersebut. Walaupun ianya tidak nampak zahir pada luaran tetapi dalaman akan tetap dirasai. Begitu juga jika seekor kucing bila kehilangan penjaga yang rapat dengannya.

Kisah seekor kucing yang diberi nama Nana menjadi tular pada hari ini apabila kisah kucing tersebut dikongsikan di media sosial. Kisah kesetiaan dan kasih sayang seekor kucing yang setiap hari melawat kubvr penjaganya yang men1nggal dunia sejak 2 tahun lepas. Setiap hari nana tidak pernah gagal untuk melawat kubvr penjaganya itu.

Kucing tersebut telah dijaga oleh keluarga tersebut selama 6 tahun. Selama 6 tahun itu, Abdul Aziz Ismail iaitu penjaganya amat rapat dengan nana dan bahkan nana dijaga bagaikan sahabat kepada arw4h. Namun apabila penjaganya itu telah men1nggal dunia selama 2 tahun, selama itulah setiap hari nana akan berjalan ke kubur sejauh 5 meter dari rumah mereka itu.

Menjengah ke ruangan komen, ramai warga net yang meluahkan rasa terharu mereka dengan kesetiaan yang ditujukkan oleh nana yang saban hari pergi menemui pusara penjaganya itu. Malah ade juga netizen yang turut berkongsi pengalaman mereka yang mempunyai kucing yang setia seperti nana itu.

Komen Netizen:

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : Facebook