Nenek 67 tahun tangkap ular sawa haNYA guna tangan

Seorang nenek yang tinggal di wilayah Isaan, Thailand menjadi terkenal kerana mampu menangkap ular bersaiz besar hanya menggunakan tangannya sendiri, lapor laman berita Thaiger semalam.

Prakuad ‘Own’ Pasomsi, 67, dipuji penduduk sebagai penyelamat selepas berjaya menangkap ular sawa terbesar yang pernah ditangkapnya setakat ini.

Warga emas itu hanya menggunakan tangannya untuk menangkap ular ketika menjalankan aktiviti tersebut sejak tiga tahun lalu.

Prakuad yang lebih dikenali sebagai Own berkata, kebiasaannya, dia akan menangkap ular tidak berbisa dan menghubungi pasukan penyelamat untuk mengambilnya bagi dilepaskan di tempat yang sesuai.

Tambahnya, dia tidak takut akan ular. Walaupun pernah dipatuk sebanyak dua kali, Own mengakui bahawa ia tidak menyakitkan.

Tambah Own, jirannya sering meminta bantuannya jika mereka menemui ular. Dia juga bersedia untuk membantu mereka dan tidak pernah meminta wang sebagai balasan.

Jiran-jiran Own juga kebiasaannya akan memanggilnya sebagai ‘penyelamat komuniti’.

SUMBER ; Agensi

pERHATIAN: Pihak ADMIN tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @myteam juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri