Hasil Niaga Nasi Lemak & Banting Tulang Tuai Sawah, Anak Petani Ini Berjaya Terima Ijazah

Di dunia ini, siapa je yang tak nak berjaya bukan? Apa jua yang dilakukan pasti memegang matlamat untuk meraih kejayaan di masa hadapan.

Namun begitu, dua tips dan prinsip ini sangatlah diperlukan untuk dipegang teguh oleh seseorang jika mereka ingin mencapai kejayaan dengan lebih mudah. Yang pertama, sesuatu kejayaan perlu dicapai dengan TEKUN. Di antara cara-caranya adalah perlu sabar, gigih, pantang menyerah dan sentiasa beristiqamah.

Untuk tips dan prinsip yang kedua pula, seseorang itu perlulah mencapai kejayaan dengan FOKUS. Apa jua yang dilakukan, jangan pernah hilang fokus dan mudah untuk menyerah kalah. Namun begitu, paling penting sekali

adalah doa dan istiqamah.

InsyaAllah, kejayaan itu bakal menjadi milik anda suatu hari nanti.

Sebagai contoh, anda boleh lihat kejayaan yang dimiliki oleh gadis ini dan merupakan seorang pelajar yang telah berjaya mendapat segulung ijazah

Kejayaannya itu telah dipuji ramai orang di laman Twitter selepas gambar photoshoot dia bersama keluarga telah ditularkan oleh jurugambarnya sendiri @apihazmi. Malah, perkongsian gambar tersebut turut meraih 7 ribu retweets dan 12 ribu likes ketika artikel ini ditulis.

Sumber: SAYS