Di tepi rumah dengar bunyi pelik. Terkejut bila tengok Hitam mengigil dan terkial-kial. Dtg kakak bulus ini yang dia buat.

 

Di tepi rumah dengar bunyi pelik. Terkejut bila tengok Hitam mengigil dan terkial-kial. Dtg kakak bulus ini yang dia buat.

Selain memiliki tingkah yang menggemaskan, kucing merupakan mamalia yang kerap menjadi haiwan peliharaan banyak keluarga di dunia. Haiwan peliharaan seperti kucing memang mampu membuat hari-hari anda penuh warna.

Adakah anda pecinta kucing? Kucing merupakan haiwan peliharaan kegemaran para pecinta binatang. Hal tersebut tidak menghairankan kerana binatang berbulu ini memiliki paras lucu nan menggemaskan.

Walaupun hanya seekor haiwan namun tetap mempunyai kasih sayang prihatin dan bertanggung jawab,..mulianya sifatmu dan memang selayaknya menjadi binatang kesayangan rasulullah SAW

Satu perkongsian video di laman fesbuk ini amat menarik perhatian para netizen. Video menunjukkan dua ekor anak kucing yang masih kecil. Seekor daripadanya yang berwarna sedikit kelabu telah mengalami sawan. Apa yang membuatkan orang ramai terharu adalah adiknya iaitu kucing dwi warna itu telah berusaha untuk menenangkan atau mengubati dan merawat kakaknya yang mengalami sawan tersebut.

Video:

Sumber: imuslimnetwork