Ciri ciri Kedai Ada Pelaris Yang PATUT DIHINDARI

Bagi anda yang suka makan di luar rumah atau punya hobi wisata kuliner, waspada dan telitilah memilih tempat makan kerana boleh jadi makanan yang anda makan mengandungi zat penglaris.

Walaupun tujuan si pemilik tempat makan tersebut agar pelanggan menggandrungi makanan yang dijualnya, akan tetapi proses penglaris biasanya melibatkan Jin peludah yang tentu saja sangat menjijikkan.

Jin Peludah adalah hantu yang dipakai sebagai sarana penglaris makanan. Tidak hanya warung-warung pinggir jalan sahaja yang menggunakan perkhidmatan makhluk jahat ini .. sekarang sudah berkembang digunakan di mall-mall yang ada di bandar – bandar besar.

Disebut Jin peludah kerana sebelum di sajikan kepada pelanggan, makanan ini di ludahi akan menjadi terasa nikmat dan pelanggan akan ketagihan untuk datang ke warung makan tersebut. Selain jin peludah ada juga jin penjilat piring yang akan digunakan oleh pelanggan.

Proses Tersebut ternyata mampu menambah rasa makanan yang di sajikan, Bahkan kadang -kadang jika di rasa kurang maka tindakan meludah itu dilakukan sampai dua kali atau tiga kali secara berturut-turut.

Efek Dari tindakan hantu ini di samping membuat enak masakan yang di sajikan juga membuat tenaga negatif akan masuk ke tubuh orang yang memakan masakan tersebut, di sisi lain kadang jika orang yang memakan masakan yang di ludahi itu kebetulan adalah orang baik-baik tingkah laku dan muatan kerohanian, maka kadang selepas memakan makanan yang di ludahi, beberapa waktu kemudian dia akan merasa mual dan mungkin juga muntah-muntah.

Banyak Orang yang telah mengalami hal tersebut. Salah satunya seperti yang dialami seorang Kyai yang diajak makan di sebuah restoran di Jakarta oleh rakannya. Ketika ia duduk di kerusi restoran Pak Kyai mendadak sakit kepala dan buru-buru keluar tidak jadi makan,

Selepas ditanya, beliau memberikan selendang yang dia pakai kepada rakan itu … tiba-tiba temen itu melihat beberapa sosok makhluk telanjang bulat yang mundar mandir meludahi setiap makanan yang dihidangkan kepada pengunjung.

Jin Peludah hanya salah satu jenis penglaris, banyak cara lain yang dilakukan pemilik rumah makan agar warungnya laku.

Adapun Ciri-ciri tempat / rumah makan, kedai kuih atau tempat kuliner lain yang menggunakan Media Sihir dalam usahanya iaitu;

1.Kalau warung besar semacam restauran, pasti ada tandas atau bilik berhampiran dapur yang tidak boleh dimasuki sesiapa. Biasanya di dalamnya ada orang tua renta yang sakit kakinya dicelup ke air untuk kuah masakan.

2.Kalau warung pinggir jalan, perhatikan periuk atau periuknya. Biasanya kalau pake penglaris hanya si tukang dagang yang boleh dibuka, jadi pembeli tidak boleh sembarang ambil kuah atau lihat-lihat isi kandungannya.

3.Biasanya terdapat buntelan kain putih di tempat nasi, gagang centong sayur, atau di peralatan masak lain.

4.Warung pinggir jalan yang menggunakan penglaris, tempat cuci pinggan berasingan jauh dan tidak kelihatan kegiatan cuci pinggan.

5.Kalau dibawa pulang, rasanya berubah drastik berbeza dengan rasa jika dimakan di tempat makan atau makanannya cepat menjadi basi sehingga tidak sempat termakan.

6.Jika dineutralkan dengan doa rasanya jadi standard. Itu Hanya salah satu helah nakal dari pengusaha warung makan, agar laris. Kita tidak menghakimi semua warung-warung makan, kerana tidak semuanya memakai helah jahat seperti ini.

Bersekutu dengan bangsa Jin dengan tujuan dan cara apapun tidak dibenarkan dalam ajaran agama, walaupun hal tersebut merupakan perbuatan syirik yang mampu membenamkan pelakunya kelembah Jahannam.

Sebagai Orang beriman jangan lupa berdoa, kerana orang yang dekat dengan Tuhan akan dijauhkan dari segala yang jahat. Berdo’alah di mana saja dan kapan saja ketika akan dan sesudah makan. Jika perlu bacalah ayat kursi.

Sebarkan maklumat ini agar saudara dan rakan kita tahu. Semoga menjadi amalan soleh.

sumber ;panduan menjemput rezeki