Bertahun Kerja, Makcik Cleaner Diberhentikan Tapi Tak Sangka Dapat Hadiah ‘Mahal’ Dari Rakan Kerja

 Walaubagaimanapun perkongsian seorang pengguna di lama Twitter yang lebih dikenali sebagai Izwan Sajjer, mengongsikan kisah cara beliau dan rakan sekerja yang lain ‘menyantuni’ cleaner yang pernah berkhidmat di syarikat tersebut. Malah, stigma negatif terhadap golongan ini tidak sama sekali dibandingkan, mereka amat menghormati pekerja itu.

Tidak kisahlah jika seseorang it bekerja sebagai cleaner kerana mereka juga adalah manusia biasa yang bekerja keras demi mencari rezeki yang halal walaupun kerap dipandang rendah oleg segelintir masyarakat.

Walaupun berat hati untuk lepaskan, pekerja di syarikat itu membuat kejutan dengan menghadiahkan seutas gelang emas kepada wanita tersebut. Nak difahamkan lagi, pekerja itu telah diserahkan kembali kepad agensinya semula sebelum dipindahan ke tempat lain.

Menurut thread ringkas itu, lelaki ini mengatakan cleaner itu dikenali sebagai Kak Jati dan merupakan seorang pekerja yang amat rajin dan disenangi oleh orang ramai yang berkhidmat di situ juga. Namun atas sebab syarikat itu terpaksa berpindah ke ibukota Kuala Lmpur, pekerja itu terpaksa diberhentikan.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber: imuslimnetwork